DEBAT OM PATIENTINDDRAGELSE

Pris:

Beskrivelse:

DEBAT OM PATIENTINDDRAGELSE
under temaet "På patientens præmisser"

Debatten foregår på et "Kom-igen-møde"
mandag d. 1. oktober 2018, kl. 15.00-17.00

Slut med misforstået omsorg!
- Hvordan kan sundhedsprofessionelle blive bedre til at bruge deres faglighed og erfaring, så den faktisk kommer patienterne til gavn?

Deltag i debatten om, hvordan patientinvolvering kan bruges til at kvalificere samarbejdet og dialogen med patienterne uden at pakke budskaberne ind i vat, skåne de sarte ører eller vælge, hvilken del af vores indsigt, patienterne skal have del i. Patientinvolvering er bestemt ikke et nyt fænomen. Det praktiseres på alle afdelinger hver eneste dag. Men vi kan blive meget bedre - og der er hjælp at hente.

Dagen vil bestå af to oplæg og deltagerinvolvering:

Hvad mon patienten fik ud af samtalen?
Oplæg ved Steffen Klemmensen, konsulent i patientinddragelse, Videnscenter for Brugerinddragelse ViBIS arbejder systematisk med at klæde sundhedspersonale på til at inddrage patienter og pårørende på en kvalificeret måde. Men det er bestemt ikke nemt, og der findes ingen standardløsninger. Vi har dog set, at brugen af støtteværktøjer kan være en stor hjælp for både klinikere og patienter. Hør mere om udviklingen og anvendelsen af støtteværktøjer.

Beslutningsstøtteværktøj i praksis
Oplæg ved udviklingssygeplejerske Inger Marie Taagaard fra Neurokirurgisk afdeling, AUH, om erfaringer med at udvikle støtteværktøjer til patientinddragelse i afdelingen. I oplægget vil der også være fokus på de udfordringer, der har været ved at få patientinddragelse forankret i hele afdelingen samt ved spredning af metoden til flere patientforløb.

Bliv bedre til patientinvolvering på 30 minutter
Det er let at forstå, hvad en god patientsamtale er, og vi kan mærke det, når det lykkes. Men for at blive bedre må man træne (ligesom alle andre sundhedsfaglige færdigheder). Derfor er der på dette Kom-igen-møde mulighed for at blive lidt bedre til at involvere.

Dato: 1. oktober 2018, kl. 15.00-17.00.

Sted: Patologisk Auditorium på Nørrebrogade, bygn. 18, 8000 Aarhus C.

Målgruppe: Mødet er åbent for alle. Vi håber, at både patienter og pårørende, klinikere, medarbejdere i administrationer og andre med interesse for emnet vil finde vej til mødet.

Tilmelding: Det er gratis at deltage i Kom-igen-mødet, men det kræver tilmelding af hensyn til forplejning. Du kan tilmelde dig på plan2learn, hvis du er medarbejder i Region Midtjylland. Hvis du ikke er ansat i Region Midtjylland, kan du sende en mail til Mette Byholt på metbyh@rm.dk. Tilmeldingsfristen er d. 25/9.

Arrangør: Aarhus Universitetshospital, Koncern HR Udvikling samt Koncern Kvalitet, DEFACTUM i Region Midtjylland.

Kontakt:

Spørgsmål vedr. tilmelding:
Mette Byholt
Mette.Byholt@stab.rm.dk

Mere information

 
 HoldnrDatoTidSted
Tilmeldingsfrist
Afmeldingsfrist
Tildelt plads 
01
01-10-2018
15:00 til 17:00Patologisk Auditorium
25-09-2018 23:59
25-09-2018 23:59
28 ud af 80

Koncern HR
Center for Kompetenceudvikling
Olof Palmes Allé 26
8200 Aarhus N


Persondatapolitik
© Plan2learn 3.9