Bæredygtigt arbejdsliv - Kursus for lægesekretærer

Pris:

1.618 til 1.671 DKK momsfri
1.618,- kr. for ansatte i Region Midtjylland og 1.671,- kr. for ansatte i andre regioner samt kommuner og private lægepraksis.

Beskrivelse:

Vi vil på kurset arbejde med to perspektiver, hvad ”arbejdslivet gør ved dig” og ”hvad du stiller op med arbejdslivet”.

Det første perspektiv handler om den til stadighed foranderlige verden, og hvad det kan betyde for den enkeltes arbejdsliv. I hvor høj grad er det muligt for den enkelte at tilpasse sig præmisserne, uden at miste sig selv. Til denne dimension vil vi bl.a. tage udgangspunkt i bogen ”Det udmattede selv” skrevet af den franske sociolog Alain Ehrenberg.

Det andet perspektiv handler om, hvorledes man kan udvikle kompetencer til at undgå at miste sig selv i arbejdslivet. Her vil vi bl.a. tage udgangspunkt i professor i psykologi, Svend Brinkmands to bøger ”Ståsteder” og ”Stå fast”.

Som underpunkter på kurset, vil vi bl.a. arbejde med følgende:

  • At formå at tilpasse sig til arbejdslivets præmisser, men også have kompetencer til at søge at tilpasse arbejdslivets præmisser til én selv.
  • At give sig selv, uden at miste sig selv.
  • At søge, at balancere arbejdsliv med andet liv – work-life-balance.
  • At være opmærksom på, at stress kan ses som en konsekvens af forestillet (valg)muligheder, der bliver udskudt og aldrig bliver valgt.
  • At agere selvansvarligt på et arbejdsmarked, som ligger op til, at man som medarbejder skal være selvstændig og  ansvarstagende.
  • At holde for øje, hvordan kan man bruge sig selv (ikke misbruge) i såkaldte selvstyrende grupper/teams. I dag er det desværre nok sådan for mange, der har den holdning, ”hellere misbrugt end ubrugt”.
  • At være opmærksom på, at det ikke handler om at ”passe på sig selv”, men at bruge sig selv fornuftigt og afbalanceret.

Kurset gennemføres som oplæg, diskussion samt med analyser på konkrete problemstillinger den enkelte kursist måtte have vedr. temaet.

Målet med kurset er, at øge den enkeltes kompetencer til både at kunne tilpasse sig arbejdspladsens præmisser på en konstruktiv måde, men også at kunne bidrage til konstruktive forandringer på arbejdspladsen, samt mest af alt, at undgå at komme til at stå i en situation med en følelse af afmagt, med stress, depression og udbrændthed til følge.

Varighed
2 dage.

Hvem kan deltage
Lægesekretærer og ledende lægesekretærer, der har fulgt kursus i personalepsykologi, niveau I.

Underviser
Psykolog Leif Hjermitslev.

Tilmelding er bindende. Ved framelding efter tilmeldingsfristens udløb, forbeholder vi os ret til at opkræve den fulde pris.

Kontakt:

Spørgsmål vedr. tilmelding:
Minna Glad Nielsen
+45 2475 9223
MG.Nielsen@STAB.RM.DK
 
 HoldnrDatoTidSted
Tilmeldingsfrist
Afmeldingsfrist
Tildelt plads (Venteliste)  
185281
04-10-2018
05-10-2018
08:30 til 15:00
08:30 til 15:00
Regionshuset Aarhus
04-09-2018 00:00
04-09-2018 00:00
15 ud af 15  (0)
agent
Lad Agenten  give dig besked når nye hold er tilgængelige.

Koncern HR
Center for Kompetenceudvikling
Olof Palmes Allé 26
8200 Aarhus N


Persondatapolitik
© Plan2learn 3.8.21